Concert cu mii de oameni la Sankt Petersburg, în plină pandemie (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Concert cu mii de oameni la Sankt Petersburg, în plină pandemie (VIDEO)

La concertul rapper-ul rus Basta care s-a desfășurat în Sankt Peterburg pe 27 noiembrie, s-ar fi încălcat restricțiile în contextul pandemiei de coronavirus, scrie Meduza. În imagini se vede că la eveniment au participat mii de oameni și nu s-a păstrat distanța fizică. Autoritățile susțin, totuși, că nu au fost depistate încălcări.

La rândul său, interpretul le-a mulțumit fanilor pentru „înțelegere și respectarea normelor de siguranță” în timpul concertului.

Un reprezentant al rapperului a declarat că spectatorilor li s-au acordat măști la intrarea în sala de concert, iar în hol se aflau substanțe dezinfectante.

Potrivit presei, la concert au participat circa 6 mii de spectatori.

Comitetul de cultură din Petersburg a declarat că nu au fost depistate încălcări în timpul concertului.

Din 14 noiembrie, organizatorii de concerte din Sankt Petersburg sunt obligați să indice numărul de scaune din cadrul sălii unde se va desfășura evenimentul. Totodată, sălile nu trebuie să fie ocupate în proporție mai mare de 50%. Pentru desfășurarea evenimentelor cu un număr de participanți mai mare de 50 de persoane, organizatorii trebuie să obțină permisiunea autorităților locale.

În total, Basta a desfășurat două concerte în Sankt Peterburg: pe 27 și pe 28 noiembrie.

***

În ultimele 24 de ore, în Rusia au fost înregistrate alte 26,6 mii de infectări cu noul coronavirus. În total, în Rusia au fost confirmate peste 2,2 mln de îmbolnăviri și aproape 40 de mii de decese.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: