Condițiile de intrare în Italia, începând cu 10 august. Precizările ambasadei Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

Condițiile de intrare în Italia, începând cu 10 august. Precizările ambasadei Republicii Moldova

Din data de 10 august și până pe 7 septembrie rămân în vigoare reglementările prin care se interzice intrarea în Italia a moldovenilor. Despre acest lucru se anunță într-un mesaj al ambasadei Republicii Moldova în Italia.

Potrivit sursei citate, se interzice intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile s-au aflat sau au tranzitat următoarele țări: Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Muntenegru și Serbia.

Totodată, din data aplicării noilor prevederi, va fi permisă transportatorilor de mărfuri, chiar dacă în ultimile 14 zile au vizitat țările menționate, intrarea pe teritoriul Italiei.

Celelalte categorii de persoane exceptate de la restricții de călătorie în Republica Italiană, chiar dacă în ultimile 14 zile au vizitat țările menționate mai sus, sunt:
1. cetățenii statelor Uniunii Europene, statelor Acordului Schengen, Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Andorrei, Principatului Monaco, Republicii San Marino și Statului Vatican, care au reședință/domiciliu în Italia. Aceștia pot intra în Italia, prin completarea unei declarații și cu respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile;
2. membrii familiilor cetățenilor statelor UE, statele părți la Acordul Schengen, Regatul Unit, Andorra, Monaco, San Marino sau Vatican, care au reședința în Italia (soți, concubini, parteneri de concubinaj, copii dependenți sub vârsta de 21 de ani, ascendenți dependenți), la fel cu completarea unei declarații respectarea obligatorie a carantinei de 14 zile;
3. echipajelor și personalului mijloacelor de transport;
4. funcționarii și agenții, oricum ar fi numiți, ai Uniunii Europene sau ai organizațiilor internaționale, agenților diplomatici, personalului administrativ și tehnic al misiunilor diplomatice, funcționarii și angajații consulari, personal militar, italian și străin, în exercitarea funcțiilor lor.

Precizăm că Italia a prelungit starea de urgență până pe 15 octombrie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: