Condițiile de intrare în Ucraina, înăsprite. Toți cetățenii străini vor trebui să prezinte un test PCR negativ la Covid
Full Article 2 minutes read

Condițiile de intrare în Ucraina, înăsprite. Toți cetățenii străini vor trebui să prezinte un test PCR negativ la Covid

Din 22 martie, toți cetățenii străini care intenționează să ajungă în Ucraina, trebuie să prezinte la frontieră un test PCR la Covid. Decizia a fost luată de către cabinetul de miniștri de la Kiev, scrie Hromadske.ua.

„Infdiferent din ce țară sosește cetățeanul, toți trebuie să prezinte un certificat PCR negativ la Covid”, a declarat ministrul ucrainean al Sănătății, Maxim Stepanov.

Testul trebuie efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de traversarea frontierei. Oficialul a precizat că astfel de prevederi au fost adoptate în toate statele Europei.

***

Amintim că, din 23 martie, persoanele de peste hotare care vor traversa frontiera de stat Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte testul negativ la COVID-19, efectuat în ultimele 72 de ore. Cetățenii moldoveni care la intrarea în țară nu vor avea efectuat testul, vor fi obligați să completeze fișele epidemiologice cu indicarea datelor de contact și adresei, astfel încât serviciile de control să poată verifica respectarea regimului de autoizolare pentru 14 zile.

Carantina va putea fi întreruptă în a zecea zi, după efectuarea testului COVID, ce va indica rezultat negativ. În Decizia CNESP vedeți categoriile de persoane care fac excepție la această prevedere.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: