Conducerea Bulgariei a intrat în carantină, după ce președintele Parlamentului a fost testat pozitiv la Covid
Full Article 1 minutes read

Conducerea Bulgariei a intrat în carantină, după ce președintele Parlamentului a fost testat pozitiv la Covid

Premierul, președintele și mai mulți miniștri din Bulgaria au intrat în carantină, după ce președintele Parlamentului, Nikola Mincev, a fost testat pozitiv cu COVID-19, a anunţat inspectorul șef de sănătate, Angel Kuncev, potrivit Reuters, citat de digi24.

Printre cei intrați în carantină din precauție se află președintele bulgar, Rumen Radev, precum și prim-ministrul Kiril Petkov. Spicherul Mincev s-a simțit rău imediat după o reuniune a Consiliului Consultativ pentru Securitate Națională din 10 ianuarie, la care se discuta despre relația Bulgariei cu Macedonia de Nord vecină. O carantină de 10 zile pentru conducerea politică bulgară ar putea amâna încercările de normalizare a relațiilor cu Macedonia de Nord.

„Premierul va fi în carantină, așa cum prevăd regulile”, a declarat un oficial guvernamental pentru Reuters.

Premierul Petkov își va continua activitatea de la distanță, în timp ce atribuțiile sale care necesită prezență vor fi preluate de vicepremierul Kalina Konstantinova, a precizat guvernul într-un comunicat.

Bulgaria a înregistrat în ultimele zile o creștere a numărului de infecții cu coronavirus, în condițiile în care varianta Omicron s-a răspândit în cea mai puțin vaccinată țară din Uniunea Europeană.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: