Conducerea parlamentului reconfirmă votul de neîncredere acordat administrației ANRE
Full Article 2 minutes read

Conducerea parlamentului reconfirmă votul de neîncredere acordat administrației ANRE

Conducerea parlamentului reconfirmă votul de neîncredere acordat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) și sugerează conducerii agenției să ia act de hotărârea parlamentului din 12 martie privind rezultatul audierilor cu privire la creșterea prețurilor la carburanți.

Într-o scrisoare adresată ANRE, vicepreședintele parlamentului, Vlad Batrîncea, reiterează constatările hotărârii parlamentului, potrivit căreia în perioada de criză pandemică și criză economică, regulatorul național nu a întreprins nicio măsură în vederea prevenirii scumpirii prețurilor la carburanți, precum și nu a avut un rol proactiv în vederea prevenirii creșterii bruște a prețurilor.

Astfel, Vlad Batrîncea sugerează directorului general al Consiliului de Administrație al agenției să ia act de prevederile articolului 3 al hotărârii, prin care parlamentul apreciază activitatea conducerii ANRE drept fiind una ineficientă și îi acordă vot de neîncredere.

Pe de altă parte, Veaceslav Untilă, directorul general al Consiliului de Administrație al agenției, a spus că „ANRE este o instituție independentă care își îndeplinește misiunea și atribuțiile în stricta conformitate cu legea, iar orice presiune de natură politică constituie o amenințare la adresa independenței instituției”. Veaceslav Untilă consideră că ANRE „este injust învinuită de inacțiuni și intervenție tardivă pe piață în vederea prevenirii scumpirii carburanților”.

Amintim că pe 12 martie, parlamentul a calificat activitatea conducerii ANRE și a Consiliului Concurenței drept ineficientă. Deputații au acordat vot de neîncredere conducerii ANRE și au cerut demisia Consiliului de Administrație al acesteia. Hotărârea a venit urmare a creșterii bruște a prețurilor la carburanți.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: