Angajat cu statut special al Poliției de Frontieră, demis. Ar fi încercat să scape basma curată niște indivizi bănuiți de contrabandă
Full Article 2 minutes read

Angajat cu statut special al Poliției de Frontieră, demis. Ar fi încercat să scape basma curată niște indivizi bănuiți de contrabandă

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a demis un angajat cu statut special din cadrul instituției. Potrivit lui Vasiloi, angajatul a cerut unui polițist de frontieră încetarea documentării unor persoane implicate într-o tentativă de contrabandă.

În data de 29 noiembrie, Vasiloi a semnat ordinul de concediere din funcție publică cu statut special, ca urmare a unei sancțiuni disciplinare.

„Țin să scriu despre acest fapt, pentru a aminti despre intoleranța față de corupție și neprofesionalism”, a comunicat Vasiloi.

Potrivit lui, unul din angajații sectorului poliției de frontieră a Direcției Regionale Nord, fiind în afara orelor de serviciu, și-a permis să intervină și să ceară polițistului de frontieră, aflat în exercițiul funcției, încetarea documentării persoanelor implicate în tentativa de contrabandă.

„Ceea ce mă bucură, este faptul că colegul, care documenta cazul, nu s-a lăsat influențat și a pus în capul mesei LEGEA. Anume astfel de angajați integri, vor fi susținuți și promovați. În continuare, personal și susținut de colegi, vom identifica persoanele toxice și fiți siguri, vom urgenta plecarea acestora din sistem”, se arată în declarația lui Vasiloi.

Șeful Poliției de Frontieră a lansat un apel către angajații instituției: „În toate acțiunile noastre trebuie să fim corecți, să acționăm în spiritul legii și să ne ghidăm de interesul legitim al cetățeanului. Haideți să ne facem munca onest, ca să putem cu mândrie spune: Bună ziua, aici poliția de frontieră a Republicii Moldova”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: