Conducerea Ucrainei, cu speranțe că războiul se va termina până în iarnă: „Zelenski are intenții serioase”
Full Article 2 minutes read

Conducerea Ucrainei, cu speranțe că războiul se va termina până în iarnă: „Zelenski are intenții serioase”

Șeful administrației prezidențiale de la Kiev, Andrei Ermac, a spus că președintele Vladimir Zelenski are intenții serioase și va face totul pentru ca teritoriile ucrainene să fie eliberate cât mai curând posibil. El a subliniat că este important „de a nu lăsa forțele armate ruse să tragă Ucraina în război în timpul iernii”. 

Ermac a spus că discută aproape în fiecare cu Zelenski despre HIMARS (sistem de rachete de artilerie de mare mobilitate), obuziere M777, sisteme de apărare aeriană și sancțiuni anti-rusești. Potrivit oficialului, liderul Ucrainei este interesat de eficacitatea armelor și de creșterea livrărilor în acest sens. 

De asemenea, Ermac a anunțat despre o discuție iminentă cu Statele Unite despre un nou pachet de asistență militară. Sunt așteptate nu doar HIMARS, ci și alte arme. „Este important să nu lăsăm forțele armate ruse să tragă Ucraina în război în timpul iernii”, a menționat oficialul, pe Telegram.

„Președintele are intenții serioase și este gata să facă totul pentru a elibera teritoriile cât mai curând posibil. El este gata să vorbească cu liderii lumii, să dovedească poziția Ucrainei. Depinde mult de soldații noștri. Vom întoarce valul acestui război. Vor fi multe surprize în curând”, a spus Ermac.

El a mai adăugat că conducerea Ucrainei este în contact permanent cu comandamentul militar „așa că se știe de ce are nevoie armata pentru a câștiga pe front”.

Amintim că pe 20 iulie curent, prima doamnă a Ucrainei Elena Zelenski s-a adresat Congresului SUA și a cerut congresmenilor să faciliteze transferul rapid al armelor moderne în Ucraina, inclusiv al sistemelor de apărare aeriană.

„Mă adresez în numele tuturor morților. În numele oamenilor care și-au pierdut brațele și picioarele. În numele oamenilor care sunt încă în viață. În numele celor care se luptă și care își așteaptă rudele, aflate în prima linie. Cer un lucru pe care nu aș fi vrut niciodată sa-l cer – arme. Armele nu sunt pentru a extinde războiul pe pământ străin, ci pentru a-ți proteja casa și dreptul de a te trezi viu în ea. Vă cer apărare aeriană”, a subliniat prima doamnă a Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: