Consecințele ploilor: Zeci de hectare agricole distruse și 30 de localități rămase fără energie electrică
Full Article 2 minutes read

Consecințele ploilor: Zeci de hectare agricole distruse și 30 de localități rămase fără energie electrică

Precipitațiile abundente înregistrate marți au afectat culturile agricole din mai multe localități. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), au avut de suferit fermierii din raioanele Ungheni, Leova, Soroca și Râșcani. De asemenea, în 30 de localități din 12 raioane s-au produs perturbări ale furnizării energiei electrice.

Astfel, ploaia torențială, însoțită de grindină, a afectat 4,6 ha livezi de prune, 29,4 ha de porumb și 30 ha de floarea soarelui în localitatea Mănoilești, raionul Ungheni.

Prejudicii au fost înregistrate și în localitatea Cazangic, din raionul Leova. Aici, în urma condițiilor meteorologice nefavorabile, au fost distruse circa 4 ha de pepene verde și 1,3 ha de floarea soarelui.

Totodată, conform datelor înregistrate de IGSU, în nordul țării, aversele puternice însoțite de grindină, au afectat circa 2,7 ha de livezi de măr în satul Șeptelici, raionul Soroca. Iar în raionul Râșcani, localitatea Bălanul Nou, circa 8 ha de culturi agricole printre care roșii, castraveți și ardei au fost afectate.

De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, din cauza condițiilor climaterice nefavorabile furnizorii de energie electrică au raportat deconectări parțiale în 30 localități din 12 raioane printre care Dubăsari, Criuleni, Orhei, Ialoveni, Căușeni, Cahul, Soroca.

Potrivit IGSU, în dimineața de 16 iunie, toate localitățile au fost reconectate la energia electrică. Comisiile pentru situații excepționale urmează să efectueze un raport privind mărimea totală a pagubelor înregistrate.

Potrivit meteorologilor, ploile vor continua să cadă și în zilele următoare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: