Consilierii PAS, nemulțumiți de gestionarea deșeurilor în capitală: Îi recomandăm domnului Ion Ceban să se concentreze pe lucru
Full Article 3 minutes read

Consilierii PAS, nemulțumiți de gestionarea deșeurilor în capitală: Îi recomandăm domnului Ion Ceban să se concentreze pe lucru

Fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC), în data de 13 ianuarie, a vorbit despre acțiunile primarului capitalei Ion Ceban cu privire la gestionarea deșeurilor din municipiu. Potrivit PAS, edilului nu-i reușește să soluționeze problema, „iar în loc să se gândească strategic, el dorește să se împrumute cu 23 de milioane de euro doar pentru a achiziționa autospeciale”. În final, cei de la PAS au spus că achiziția de noi mașini nicidecum nu va soluționa problema gunoiului din Chișinău și au venit cu unele recomandări către edil.

Zinaida Popa, vicepreședintele fracțiunii PAS în cadrul CMC, a menționat că astăzi, primarul Ion Ceban urmează să susțină o conferință de presă. „Aceasta va fi de victimizare și va vorbi despre dușmanii poporului care zilnic îl sabotează. În fond, acestea din nou vor fi niște ecouri ale unui primar care nu știe ce să facă”, a spus Popa.

Ea a mai declarat că una din principalele probleme în municipiul Chișinău rămâne a fi gestionarea greșită a deșeurilor.

„Municipiul Chișinău devine tot mai poluat, iar problema deșeurilor din capitală este rezultatul lipsei de viziune a primarului Ion Ceban privind managementul deșeurilor. La momentul de față, municipiul produce zilnic aproximativ 600 tone de deșeuri care ajung la poligonul de la Țânțăreni, însă poligonul în timp de 7 ani nu va mai fi încăpător și atunci primăria va fi nevoită să caute un nou spațiu”, a precizat Popa.

Reprezentanta PAS a mai spus că anual, municipiul produce peste 200 de mii de tone de deșeuri. În același timp, la moment doar 7-8% din deșeuri sunt sortate și supuse reciclării, iar peste 90% ajung la poligonul de la Țânțăreni.

Roma Roșca, secretarul fracțiunii, a menționat că în acest caz se va proceda exact așa cum a fost cu achiziția autobuzelor în capitală.

„Ion Ceban, în loc să se gândească strategic și să vină cu unele acțiuni concrete, dorește să se împrumute cu 23 de milioane de euro doar pentru a achiziționa autospeciale noi pentru Regia Autosalubritate. Se va proceda exact așa cum a fost cu achiziția autobuzelor, se va face un PR politic personal fără a avea o viziune de lungă durată. Achiziția de noi mașini nicidecum nu va soluționa problema gunoiului din orașul Chișinău. Riscăm să avem în timpul apropiat o bombă ecologică la periferia capitalei. Noi nu putem fi de acord cu această abordare”, a declarat Roșca.

În final, cei de la PAS au venit cu unele recomandări către edil. „Îi recomandăm domnului primar Ion Ceban să se concentreze pe lucru și să-și îndeplinească angajamentele promise locuitorilor municipiului Chișinău, iar dacă și este dificil să soluționeze unele probleme mai complexe să nu-i fie rușine să ceară ajutor de la cei care cunosc”, a spus vicepreședinta fracțiunii.

De menționat că, astăzi – 13 ianuarie, edilul Ion Ceban va oferi declarații pe subiectul gestionării deșeurilor în capitală. „La ora 10:00 facem dezvăluiri neplăcute pentru unii apărători de mediu, dar și cei care administrează la nivel central acest subiect”, a precizat edilul, pe Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: