Consulul Ucrainei din Bălți a fost suspendat din funcție. Este cercetat într-un caz de viol
Full Article 2 minutes read

Consulul Ucrainei din Bălți a fost suspendat din funcție. Este cercetat într-un caz de viol

Consulul Ucrainei din orașul Bălți a fost suspendat temporar din funcție din cauza verificărilor inițiate de oamenii legii, în urma plângerii unei adolescente care susține că a fost violată. Informația a fost confirmată de Ministerul de Externe al Ucrainei, vineri, 7 februarie, în urma unui demers al agenției Interfax

Potrivit portalului „SP” din Bălți, totul s-a întâmplat în data de 4 februarie, când doi bărbați de 37 și respectiv 38 de ani au violat o fată de 17 ani. Alte instituții de presă, care au făcut trimitere la sursele proprii, au scris că unul dintre bănuiți este consulul Ucrainei din Bălți. Acesta nu ar fi fost reținut din cauza imunității pe care i-o asigură pașaportul diplomatic, în timp ce al doilea suspect a fost reținut pentru 72 de ore.

Responsabilii de relațiile externe a Ucrainei au declarat că Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene de la Chișinău a anunțat ambasada Ucrainei despre inițierea verificărilor în acest caz și au avertizat „persoana suspectă” să nu părăsească țara până la definitivarea anchetei.

Ulterior, secretarul de stat al Ministerului de Externe al Ucrainei a inițiat o anchetă diciplinară pe durata căreia diplomatul a fost suspendat din funcție.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: