„Consumă responsabil energia”. Posturile de televiziune și radio din Moldova, obligate să difuzeze un spot în contextul crizei energetice
Full Article 2 minutes read

„Consumă responsabil energia”. Posturile de televiziune și radio din Moldova, obligate să difuzeze un spot în contextul crizei energetice

În contextul crizei energetice și în scopul informării populației despre necesitatea utilizării resurselor energetice în mod responsabil, furnizorii de servicii media din Republica Moldova vor difuza gratuit și în mod obligatoriu spotul informațional „Consumă responsabil energia”, cu durata de maximum 10 secunde. Măsura va fi valabilă pe durata stării de urgență, începând cu data de 1 septembrie 2022, anunță ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu.

Potrivit lui, spotul va fi difuzat de cel puțin patru ori pe zi (de două ori dimineața și de două ori seara), în orele de maximă audiență, pentru serviciile de televiziune între orele 07:00 – 09:00 și 18:00 – 22:00, iar pentru serviciile de radiodifuziune va fi difuzat de cel puțin șase ori, între orele 07:00 – 09:00, 12:00 – 14:00 și 18:00 – 20:00, de câte minimum două ori pentru fiecare interval.

Consiliul Audiovizualului va asigura transmiterea spotului către furnizori.

Amintim că Comisia Situații Excepționale a aprobat pe 29 august procurarea și stocarea a încă 10 mln m3 de gaze.În perioada următoare, Energocom va achiziționa această cantitate, în 2 tranșe a câte 5 mln m3 de gaz de la MoldovaGaz. Spînu spune că această tranzacție, de asemenea, va permite MoldovaGaz să achite avansul pentru luna august până la data de 1 septembrie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: