Contabilitate paralelă și consum fără bon într-o rețea de restaurante din Chișinău. O persoană a fost reținută
Full Article 2 minutes read

Contabilitate paralelă și consum fără bon într-o rețea de restaurante din Chișinău. O persoană a fost reținută

O rețea de restaurante din Chișinău a fost astăzi percheziționată. Administratorii rețelei sunt cercetați într-un dosar de spălare de bani. Unul din beneficiarii efectivi ai rețelei a fost reținut. 

Ofițerii centrului Național Anticorupție (CNA) și procurorii anticorupție, în comun cu Inspectoratul Național de Investigații, au desfășurat acțiunile de urmărire penală. Se menționează că a fost reținut, pentru 72 de ore, unul din beneficiarii efectivi ai rețelei de restaurante.

În perioada 1 ianuarie 2020 – 31 mai 2022, trei agenți economici, care formează o rețea de restaurante, ar fi creat o schemă prin intermediul căreia au comis evaziune fiscală și respectiv spălare de bani.

Agenții economici n-ar fi eliberat bonuri fiscale clienților, creând o contabilitate paralelă și eschivându-se de la plata impozitelor la stat.

În perioada menționată, beneficiarii ar fi încasat peste 60 de milioane de lei, bani pe care i-ar fi legalizat ulterior.

Astăzi, au fost percheziționate domiciliile, unitățile de transport deținute, dar și localurile care aparțin agenților economici suspectați de spălare de bani.

„Au fost ridicate obiecte relevante pentru cauză, între care purtători de informații, înscrisuri de ciornă și alte documente, indicate în ordonanța de percheziție”, susține CNA.

Conform surselor Ziarului de Gardă, perchezițiile ar fi avut loc la rețeaua de restaurante „Taxi Blues”, companie vizată într-un dosar similar și în 2017. Cei din urmă, contactați de NM, nu au confirmat sau infirmat informațiile. Aceștia au solicitat să revenim mai târziu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: