Contrabanda cu 164 mii de țigări la vama Leușeni: un pretins diplomat și complicele său, reținuți
Full Article 50 second read

Contrabanda cu 164 mii de țigări la vama Leușeni: un pretins diplomat și complicele său, reținuți

Procurorii PCCOCS, de comun cu ofițerii antifraudă ai Serviciului Vamal, l-au reținut pe pretinsul diplomat și complicele acestuia, de la care în decembrie 2022 au fost ridicate 164 000 țigări de contrabandă la postul vamal Leușeni.

Reținerile au urmat perchezițiilor domiciliare și în automobilele celor doi, desfășurate pe 21 februarie. La fața locului, oamenii legii au confiscat o serie de documente, inclusiv un pretins act diplomatic, bonuri de cumpărare a țigărilor, ordine de transferuri bănești internaționale, precum și dispozitive de comunicare și stocare a informației.

Cei doi au vârste de 40 și 55 de ani, cel de-al doilea ispășindu-și anterior pedeapsa cu închisoarea pentru o altă infracțiune.

Urmează ca după cercetarea probelor de către ofițerii vamali și procurorii PCCOCS să fie determinată necesitatea aplicării arestului preventiv.

Investigațiile continuă în vederea tragerii la răspundere a complicilor acestora.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: