Ar fi adus în țară 23 de mașini furate din UE. Trei bărbați din Chișinău și Hâncești vor compărea pe banca acuzaților
Full Article 1 minutes read

Ar fi adus în țară 23 de mașini furate din UE. Trei bărbați din Chișinău și Hâncești vor compărea pe banca acuzaților

Trei bărbați, originari din Chișinău și Hâncești, vor compărea pe banca acuzaților după ce ar fi furat și adus în țară 23 de automobile din Uniunea Europeană. Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oamenii legii au aplicat sechestru pe bunuri care depășesc 1,3 mln lei.

Mai exact, cei trei bărbați sunt învinuiți de procurori, că în anul 2021, au introdus fraudulos în țară automobile furate din Uniunea Europeană, fără achitarea drepturilor de import.

„Numărul caroseriilor era falsificat, iar unul din automobile de fabricație japoneză introduse în țară a fost practic totalmente dezmembrat în mai puțin de patru ore,” anunță PCCOCS. 

Sechestrul aplicat de procurorii PCCOCS în această cauză penală depășește 1,3 milioane lei. Învinuiții au vârstele cuprinse între 23 și 45 de ani și au fost reținuți în luna ianuarie a anului curent. 

Totodată, capul grupului infracțional este inculpat și într-un alt dosar penal, care vizează 13 automobile furate din Uniunea Europeană. Dacă vor fi găsiți vinovați, indivizii riscă să fie privați de libertate pe un termen de la 4 la 10 ani. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!



If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: