Copaci doborâți la pământ, localități fără energie electrică și gospodării inundate. Consecințele ploilor torențiale din ajun
Full Article 2 minutes read

Copaci doborâți la pământ, localități fără energie electrică și gospodării inundate. Consecințele ploilor torențiale din ajun

Salvatorii au intervenit în mai multe situații de risc în urma ploilor torențiale cu vânt puternic, care au fost înregistrate luni, 2 august. Astfel, echipele de intervenție au fost solicitate pentru a efectua lucrări de defrișare a copacilor prăbușiți în localitățile din raioanele Anenii Noi, Nisporeni, Sângerei, Bălți, Fălești, Glodeni, Drochia și Ungheni, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).

În municipiul Bălți, pompierii au efectuat trei intervenții de defrișare a copacilor prăbușiți pe carosabil. Lucrări similare au fost efectuate în localitatea Năpădeni din raionul Ungheni, localitatea Hâjdieni din raionul Glodeni și în satul Chetrosu din raionul Drochia.

La Anenii Noi, dar și în satul Râuțel din raionul Fălești, salvatorii au înlăturat copacii căzuți pe țevile de gaz. În localitatea Biruința din raionul Sângerei a fost nevoie de intervenția IGSU, după ce un copac s-a prăbușit peste un bloc locativ cu cinci nivele.

Echipele de intervenție IGSU au fost solicitate și în capitală. În orașul Vatra, salvatorii au înlăturat mai mulți copaci, care au căzut peste calea ferată.

De asemenea, pompierii au efectuat lucrările de pomparea apei în satul Coșnița din raionul Dubăsari, fiind pompate 150 tone de apă din subsolul unei gospodării particulare și 60 tone de apă din beciul unei case de locuit. Lucrări similare au fost efectuate și în localitatea Slobozia-Dușca, unde pompierii au pompat 10 tone de apă din beciul unei case particulare.

Totodată, în urma ploilor torențiale, 12 localități din raioanele Anenii Noi, Ștefan-Vodă, Orhei, Ialoveni și Leova, au rămas fără energie electrică, iar astăzi, 3 august, toate localitățile au fost reconectate la sursa de energie electrică.

Menționăm că luni, 2 august, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de ploi, însoțite de grindină și vijelie de până la 15-20 m/s.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: