Copii vaccinați și cel mult zece în grupă. Ministerul Educației, despre condițiile în care ar putea fi redeschise grădinițele din țară
Full Article 2 minutes read

Copii vaccinați și cel mult zece în grupă. Ministerul Educației, despre condițiile în care ar putea fi redeschise grădinițele din țară

Peste o sută de primari și alți reprezentanți ai autorităților locale și centrale au participat la o conferința organizată de Congresul Autorităților Locale din Moldova (CALM). Aceștia au discutat despre redeschiderea grădinițelor din țară, se anunță într-un comunicat al CALM.

În acest sens, reprezentanții Ministerului Educației au prezentat condițiile în care ar putea fi redeschise instituțiile preșcolare după ridicarea stării de urgență în sănătate publică.

Secretarul de stat, Natalia Grâu, a punctat că autoritățile publice locale au dreptul să decidă politica de înmatriculare a copiilor. Sursa citată notează că acest proces va avea loc reeșalonat, cu deschiderea inițială a două sau trei grupe și cu selectarea inițială a copiilor a căror părinți sunt angajați în câmpul muncii.

De asemenea, pentru a putea întruni condițiile necesare pentru redeschiderea grădinițelor, Ministerul Educației a specificat că toți copiii și angajații acestor instituții vor trebui să efectueze un control medical. Doar copiii vaccinați vor putea admiși la grădiniță, iar instituțiile vor fi dotate cu termometre digitale și alt utilaj necesar. Fiecare grupă va avea doi educatori și cel mult zece copii. Angajații instituțiilor nu vor depăși vârsta de 63 de ani.

Totodată, părinții vor semna mai multe tipuri de declarații, asumându-și astfel să aducă copiii la grădiniță doar dacă aceștia sunt sănătoși. Mai mult, la primul caz depistat de COVID-19, instituția preșcolară își va sista activitatea.

Amintim că școlile și grădinițele din Republica Moldova au fost închise în data de 11 martie, din cauza riscului de răspândire a coronavirusului de tip nou.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: