Copiii bătuți și umiliți la o grădiniță din Bălți: dădaca a fost concediată, iar unii părinți i-ar lua apărarea
Full Article 2 minutes read

Copiii bătuți și umiliți la o grădiniță din Bălți: dădaca a fost concediată, iar unii părinți i-ar lua apărarea

Una din angajatele grădiniței din Bălți, surprinsă cum lovea și înjura copiii, a fost concediată. Este vorba despre dădaca instituției. Informația a fost confirmată, pentru tvn.md, de primarul de Bălți Nicolai Grigorișin. Totuși, Grigorișin a adăugat că a avut loc o ședință în cadrul grădiniței și „astăzi părinții susțin educatoarea și dădaca”.

Presa regională a scris recent despre o dădacă și educatoare din cadrul Grădiniței Nr. 38 din Bălți. Sursa menționa că cele două sunt acuzate că îi băteau și înjurau pe copii.

Pe 13 martie, în incinta grădiniței a avut loc o ședință cu părinții și administrația instituției.

Primarul de Bălți Nicolai Grigorișin a declarat pentru sursa citată că „întâlnirea a fost una pe note înalte”.

„Aș spune că părinții se certau, dar direcția de educație a invitat și un psiholog. Respectiv nu doar părinți acestei grupe, dar și părinții copiilor care frecventează și alte grupe au îndeplinit anchete, au fost evidențiate plusurile și minusurile. Vom lucra asupra acestei situații pentru ca pe viitor să nu mai avem astfel de incidente”, a menționat primarul.

El a adăugat că Procuratura anchetează cazul, iar dădaca a fost concediată conform legii.

Totuși, Grigorișin a adăugat că „astăzi părinții susțin educatoarea și dădaca”.

„Noi ne străduim ca totul să fie cinstit, ca ambele părți să fie audiate. Iată ce concluzii am făcut. Grădinița este una dintre cele mai bune din orașul nostru. Acolo se află educatori minunați, care au participat și la concursuri republicane”, a conchis el.

***

Două angajate ale instituției sunt acuzate că îi băteau și îi înjurau pe copilași. Procurorii fac cercetări, după ce au primit înregistrări audio din care se înțelege clar că copiii sunt pălmuiți și înjosiți de cele care urmau să le dea educație.

Unii părinți au declarat că în loc să-și ceară scuze pentru cele întâmplate, dădaca și educatoarea care ar avea rude prin organele de drept au început să-i amenințe. Totodată, aceștia au solicitat organelor competente să intervină pentru a stopa asemenea abuzuri în instituțiile preșcolare din oraș.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: