Copil român, nominalizat la ora de etică din Germania despre furt. Comunitatea de români este revoltată
Full Article 4 minutes read

Copil român, nominalizat la ora de etică din Germania despre furt. Comunitatea de români este revoltată

Comunitatea de români din Germania s-a revoltat după ce doi părinți originari din Bistrița și Sibiu, care locuiesc într-un oraș aflat în apropiere de Stuttgart, au postat pe Facebook lecția pe care a primit-o copilul lor de 12 ani, Luca, la ora de etică. Profesoara a formulat un scenariu de furt din clasă, în care l-a nominalizat pe elevul român ca fiind principalul suspect pentru că „românii sunt cunoscuți pentru furt”, pe care l-a tipărit și l-a distribuit tuturor colegilor. 

Mama elevului, care are o mică afacere de familie în orașul german Vaihingen an der Enz din landul Baden-Württemberg, a declarat că după incident copilul a fost expus glumelor răutăcioase ale colegilor. Acasă, a întrebat-o „de cel puțin 10 ori”: „Mama, de ce numele meu? De ce vârsta mea? Și de ce țara mea?”, relatează gandul.ro.

„Acum vă întreb eu dacă este normal ca în clasa a 5-a la Realschulle Kleinglatbach, elevii să aibă o așa lecție în clasă?”, s-a întrebat femeia pe o rețea de socializare.

Ea a postat o fotografie cu scenariul pe care profesoara de etică l-a distribuit, ca temă pentru acasă, copiilor.

Traducerea:

„Din jurnalul lui Luca, în vârstă de 12 ani:

Nu am fost eu!!!

Ceva rău s-a întâmplat astăzi la școală. Profesorul a strâns bani pentru excursia cu clasa și i-a pus pe birou. Toată lumea a văzut că a încuiat sertarul și a pus cheia în cutie. Când s-a dus să ia banii la sfârșitul orelor, aceștia dispăruseră.

Nimeni din clasă nu a recunoscut fapta. La scurt timp după aceea, Sven m-a acuzat:

„În clasă nu a existat niciodată un furt. Și Luca este din România. Iar (n.r. românii) sunt cunoscuți pentru furt”

M-am înroșit și nu am mai putut spune nimic. După școală, unii băieți l-au chemat pe Klauer după mine și au râs de mine. M-au amenințat cu bătaia dacă nu returnez banii mâine.

Dar nu-i am. Nu am nimic de-a face cu asta!

Mă simt ca…”

„Această era lecția pe ziua de azi la Etică…. în clasa copilului meu sunt 2 români. Al meu și încă unul…. de ce a ales știind că are 2 români această lecție… de ce nu a evitat să vorbească în față atâtor elevi despre români așa?”, a mai spus mama elevului.

„Mă simt rău pentru ca nu am furat banii, mă simt rău pentru că sunt român”, se arată în răspunsul lui Luca la tema profesoarei de etică.

Părinții au povestit că Luca nu mai vrea să meargă la școală după acest incident.

„Toți copiii râdeau de el în curtea școlii. Copilului i-a intrat în cap că este vorba despre el. Nu mai vrea să meargă la școală”, a spus femeia. Ea a adăugat că va scrie o plângere către Inspectoratul școlar.

„O sa merg și la școală bineînțeles, vreau să o cunosc personal pe această profesoară, să o întreb de sănătate și daca are copilași”, a mai scris mama elevului.

Postarea a stârnit zeci de comentarii pe Facebook.

„Nu lăsați lucrurile așa pentru că odată ce au început sa facă din astea clar ca vor mai face”, a scris un utilizator.

„Putea să scrie din altă ţară (să nu dea nume). Nu-i corect și nici pedagogic. Profesoara ar trebui să fie nepărtinitoare, doar așa poate să-i învețe și pe copii. Ar trebui trasă la răspundere”, a reacționat un alt utilizator.

„Înțeleg prin ce treceți…Am fost și eu în Germania și la 3 anișori când fetița mea a mers la grădiniță și nu știa deloc germana când a luat ca orice copilaș o jucărie mică și a băgat- o în buzunăraș că să se joace cu ea în curte când m-am dus după ea la grădiniță mi-au atras atenția că fetița fură. Copilaș de 3 ani…”, a scris o mamă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: