Coreea de Nord a înregistrat un prim caz suspect de COVID-19. Persoana infectată ar fi intrat ilegal în țară
Full Article 2 minutes read

Coreea de Nord a înregistrat un prim caz suspect de COVID-19. Persoana infectată ar fi intrat ilegal în țară

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a convocat o ședință de urgență după ce în țară s-a înregistrat un prim caz suspect de COVID-19, a anunțat agenția de presă guvernamentală KCNA, informează Digi24.

Persoana infectată ar fi intrat ilegal în țară pe data de 19 iulie. Este vorba despre un dezertor, care în urmă cu trei ani fugise în Coreea de Sud, iar acum s-a întors.

Pacientul a fost plasat în carantină împreună cu toți cei cu care au intrat recent în contact cu el. De asemenea, Kim Jong-un a dispus ca să fie puse în izolare și câteva regiuni din jurul orașului Kaesong.

Comisia Militară Centrală va efectua o anchetă pentru a-i găsi pe cei care se fac vinovați de intrarea ilegală în țară a acestei persoane. Aceștia vor primi „o pedeapsă severă”.

Precizăm că Phenianul nu raportase până acum, oficial, niciun caz de COVID-19, o versiune pe care specialiştii o pun la îndoială, mai ales că virusul a apărut în China vecină de unde s-a răspândit pe toate continentele. Coreea de Nord a luat măsuri drastice, închizând frontierele şi impunând măsuri de izolare pentru mii de persoane.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: