Coronavirus în Italia. Unde se pot adresa cetățenii Republicii Moldova în caz de urgență
Full Article 2 minutes read

Coronavirus în Italia. Unde se pot adresa cetățenii Republicii Moldova în caz de urgență

În contextul creşterii numărului de cazuri confirmate de infecţie cu noul tip de coronavirus în Italia, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE) recomandă cetăţenilor Republicii Moldova să respecte cu stricteţe recomandările autorităţilor italiene la acest subiect.

Potrivit unui comunicat al MAEIE, ambasada Republicii Moldova la Roma, împreună cu Consulatul General de la Milano şi Consulatul de la Padova, se află în legătură constantă cu autorităţile italiene cu atribuţii în gestionarea situaţiei privind coronavirusul.

Până în prezent, nu s-au primit notificări din partea acestora cu privire la existenţa vreunui cetăţean al Republicii Moldova printre persoanele infectate şi nu au fost primite nici solicitări de asistenţă consulară din partea cetăţenilor moldoveni.

Astfel, cetăţenii Republicii Moldova care se confruntă cu o situaţie dificilă pe teritoriul Italiei pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon de urgenţă ale ambasadei Republicii Moldova la Roma: +39 3294421091; Consulatul General de la Milano +393206108989 şi Consulatul din or. Padova +393805905331, precum şi la centrul de apel al MAEIE 0 80 090990 (apeluri din Republica Moldova) sau +373 22 788722 (apeluri din străinătate).

Potrivit BBC, autoritățile italiene au luat măsuri pentru a combate răspândirea coronavirusului, în contextul în care două persoane au decedat din cauza acestei infecții. Până în prezent, au fost înregistrate 79 de cazuri de îmbolnăvire. Mai multe orașe din regiunea Lombardia și Veneto sunt în carantină. Autoritățile recomandă oamenilor să nu iasă din casă.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: