Coronavirus: Primăria a anulat audiența cu cetățenii, iar Moldovagaz recomandă achitarea online a facturilor
Full Article 2 minutes read

Coronavirus: Primăria a anulat audiența cu cetățenii, iar Moldovagaz recomandă achitarea online a facturilor

În scopul prevenirii infecției cu virusul COVID-19, mai multe instituții ale statului au luat unele măsuri de protecție, atât pentru angajați, cât și pentru persoanele care sunt deservite. 

Astfel, SA „Moldovagaz” a venit cu unele recomandări pentru persoanele care vor vizita centrul relații cu consumatorul. La intrarea în acest centru, cetățenii pot să se spele pe mâini cu apă și săpun, să folosească spray dezinfectant și alte soluții disponibile. De asemenea, instituția recomandă să fie păstrată distanța între persoane de 2-3 metri și să folosească un șervețel de unică folosință în cazul în care tușesc și/sau strănută.

Totodată, Moldovagaz informează că unele probleme ale consumatorilor pot fi rezolvate la distanță, iar în acest sens pe site-ul instituție sunt rubrici precum „contacte”, „centre relații cu consumatorul și „întrebări frecvente”. O altă recomandare ține de utilizarea modalităților de plată online a facturilor pentru gazele naturale consumate.

Mai mult, edilul capitalei, Ion Ceban a anunțat că a decis să anuleze și să amâne mai multe evenimente și întâlniri, precum și audiența cu cetățenii.

„În caz de necesitate, sau urgență apelați la numerele de telefon: 022 20 17 21 sau 022 22 63 78. Precizez că aparatul primăriei cât și șefii de direcții, dar și angajații își continuă activitatea în regim obișnuit”, a scris Ceban pe Facebook.

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost informați despre măsurile de prevenire şi simptomele de bază în caz de infectare cu COVID-19. Totodată, aceștia sunt asigurați cu produse de igienă necesare.

Menționăm că astăzi, 11 martie, președintele Igor Dodon a anunțat că toate instituțiile publice vor fi verificate privind asigurarea igienei. Șeful statului a mai spus că, în ultimele 24 de ore, 31 de persoane s-au adresat la instituțiile medicale în contextul riscutl infectării cu COVID-19, inclusiv 6 copii. Rezultatele probelor vor fi făcute publice după ora 16:00. Totodată, Igor Dodon a menționat că în prezent, Republica Moldova dispune de 300 de teste, iar joi, 12 martie, în țară vor ajunge alte 1 000 de teste, din partea Organizației Mondiale a Sănătății.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: