Corpul neînsuflețit al unui bărbat a fost găsit la Minsk. Fusese dat dispărut pe 11 august
Full Article 2 minutes read

Corpul neînsuflețit al unui bărbat a fost găsit la Minsk. Fusese dat dispărut pe 11 august

Un angajat al unei uzine din Minsk a fost găsit mort, în apropierea unui centru comercial, informează portalul Tut.by. Bărbatul în vârstă de 52 de ani fusese dat dispărut pe 11 august, în cea de-a treia zi de proteste. Vecinii săi au fost cei care au alertat poliția privind dispariția sa, însă au fost anunțați abia peste o lună despre deces. De cealaltă parte, forțele de ordine declară că bărbatul a murit din cauza intoxicației cu alcool etilic. 

Corpul neînsuflețit al victimei a fost depistat în apropiere de centrul comercial „Riga” din Minsk, unde au avut loc ciocniri violente dintre protestatari și oamenii legii. Vecinii bărbatului susțin că acesta lucra într-o uzină din Minsk și ducea un mod de viață liniștit. După dispariția sa, ei au fost cei care au anunțat poliția.

Reprezentanții forțelor de ordine au confirmat pentru Tut.by că Alexandr Budnițchii a fost găsit pe 11 august. Potrivit martorilor, acesta era în stare avansată de ebrietate, a cerut o țigară, după care i s-ar fi făcut rău și a căzut.

„Bărbatul avea asupra sa actele de identitate, de aceea a fost stabilită îndată identitatea sa. Potrivit expertizei medico-legale, cauza morții este intoxicația cu alcool etilic. Se întreprind verificări în legătură cu acest caz”, se arată în declarație.

Un caz asemănător a avut loc acum aproape două săptămâni. Pe 22 august la Minsk a fost găsit corpul neînsuflețit al protestatarului Nichita Krivțov. El fusese dat dispărut pe 12 august.

Amintim că în Belarus au izbucnit proteste de amploare în urma alegerilor prezidențiale din 9 august. Potrivit datelor CEC, actualul președinte al țării Alexandr Lukașenko a câștigat alegerile, în timp ce candidatul opoziției Svetlana Tihanovskaya a obținut peste 10% din voturi. Aceasta nu a recunoscut rezultatele.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: