Corpul neînsuflețit al unui copil a fost recuperat de sub dărâmăturile blocului din Dnipro
Full Article 2 minutes read

Corpul neînsuflețit al unui copil a fost recuperat de sub dărâmăturile blocului din Dnipro

Corpul neînsuflețit al unui copil a fost găsit la etajul patru al blocului de locuit din orașul Dnipro, distrus în urma unui atac cu rachete. Informația a fost confirmată, pe 17 ianuarie, de șeful biroului prezidențial ucrainean Kiril Timoșenko. Bilanțul morților s-a ridicat în acest mod la 41.

La mai bine de 3 zile de la atacul cu rachetă care a distrus peste 230 de apartamente dintr-un bloc de locuit din orașul Dnipro al Ucrainei, operațiunile de căutare continuă.

Salvatorii au recuperat de sub dărâmături corpul neînsuflețit al unui copil. Bilanțul deceselor a ajuns la 41. Printre aceștia sunt și 4 copii. Alte 79 de persoane au fost rănite, iar 39 – salvate de sub dărâmături. 

Amintim că, pe 14 ianuarie, Rusia a lansat un atac masiv cu rachete asupra mai multor regiuni din Ucraina. Una dintre ele a nimerit un bloc de locuit din orașul Dnipro. Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a comentat cele întâmplate: „Memorie veșnică celor ale căror vieți au fost răpite de teroarea rusă. Lumea trebuie să oprească acest rău. Continuă căutările sub dărâmături. Luptăm pentru fiecare om, pentru fiecare viață. Îi vom găsi pe toți cei care se fac responsabili. Toți vor fi trași la răspundere”.

În urma atacului masiv cu rachete lansat de Rusia în Ucraina pe 14 ianuarie, fragmente au ajuns și în raionul Briceni din Republica Moldova. Cele circa 80 de kilograme de explozibil au fost detonate de geniști. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. 


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: