Corupția din agricultură: Patru persoane, din cele șase reținute, plasate în arest pentru 30 de zile
Full Article 2 minutes read

Corupția din agricultură: Patru persoane, din cele șase reținute, plasate în arest pentru 30 de zile

Centrul Național Anticorupție (CNA) a anunțat pe 26 ianuarie că patru persoane, din cele șase reținute în dosarele privind schemele de corupție la acordarea subvențiilor în agricultură, au fost plasate în arest preventiv pentru 30 de zile. 

Totodată, alți doi învinuiți au fost plasați în arest la domiciliu, iar mai mulți agenți economici colaborează cu procurorii și ofițerii de urmărire penală.

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție continuă cercetările în dosarele menționate.

Amintim că ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) au inițiat percheziții la persoane publice din cadrul Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), dar și la autorități publice locale, precum și agenți economici. Sunt vizate localități din toată țara. Informația a fost confirmată pentru NM de către Angela Starinschi, ofițer de presă al CNA.

Potrivit CNA, este vorba despre suspiciuni de acordare ilegală a subvențiilor în agricultură.

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a confirmat perchezițiile desfășurate de ofițerii CNA, pe 24 ianuarie, la domiciliile și birourile de serviciu a unor angajații ai instituției. Agenția a publicat o declarație în care precuzează că persoanele vizate sunt „suspectate de depășirea atribuțiilor de serviciu”.

Ulterior, în urma celor 68 de percheziții efectuate, șase persoane au fost reținute, șase persoane sunt cercetate în stare de libertate, iar alte 24 de persoane urmează a fi audiate în calitate de bănuiți pentru abuz de putere, corupere pasivă, corupere activă, trafic de influență și spălare de bani.

Mai târziu, CNA a publicat un extras din stenogramele discuțiilor între unii figuranți în dosarele AIPA.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: