Corupție la consulatul Moldovei din București. Peste 30 000 de euro au ajuns în buzunarele unor angajați, în loc de conturile misiunii
Full Article 2 minutes read

Corupție la consulatul Moldovei din București. Peste 30 000 de euro au ajuns în buzunarele unor angajați, în loc de conturile misiunii

Mai mulți foști angajați ai Consulatului Republicii Moldova la București sunt cercetați penal pentru abuz în serviciu într-o cauză în care sunt suspectați că ar fi perceput taxe de la cetățeni pe care nu le-ar fi introdus în registrele contabile ale misiunii. Este vorba despre plățile pentru adeverințele eliberate de Consulat, care urmau a fi prezentate pentru schimbarea permiselor de conducere moldovenești în românești.

x

Potrivit datelor anchetei, taxa oficială pentru eliberarea unei adeverințe este de 35 de euro, iar aceste sume nu ar fi fost reflectate în contabilitatea misiunii. Estimativ, ar fi vorba despre o sumă de peste 30 000 de euro care nu ar fi fost încasată de Consulat, banii fiind însușiți de persoanele responsabile de eliberarea acestor acte.

De menționat că informația despre pretinsa schemă a ajuns la CNA în septembrie 2020, ulterior fiind inițiată o urmărire pentru verificarea acesteia. La data de 22 octombrie, doi ofițeri ai CNA s-au deplasat la Ambasada Republicii Moldova la București pentru a desfășura audieri și pentru a ridica acte de evidență în scopul investigării informației.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Amintim că, pe 22 octombrie, ofițerii CNA au efectuat percheziții în incinta misiunii diplomatice.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: