„Credem că nu este un comportament normal”. Andrei Spînu anunță cauza invocată de Gazprom privind limitarea livrărilor de gaze către Moldova
Full Article 1 minutes read

„Credem că nu este un comportament normal”. Andrei Spînu anunță cauza invocată de Gazprom privind limitarea livrărilor de gaze către Moldova

Gazprom ar fi limitat livrările către Moldovagaz, pentru luna octombrie, din cauza unei probleme tehnice, a declarat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, într-o conferință de presă din 1 octombrie. 

„Gazprom a făcut referință la o problemă tehnică, dar noi considerăm că nu este argumentată. Incertitudinea în care operează Gazprom în această perioadă este foarte mare. Ca exemplu – ieri confirmarea a fost primită după ora 20:00. Noi credem că nu este un comportament normal, noi contăm pe o relație de bună credință, pentru că, până la urmă, vorbim de viața și sănătatea oamenilor. Cred că colegii de la Gazprom ar trebui să înțeleagă acest lucru”, a menționat Spînu.

În acest context, ministrul Infrastructurii spus că în contractul dintre Gazprom și Moldovagaz sunt prevăzute anumite sancțiuni în cazul neîndeplinirii prevederilor contractuale, însă acestea sunt examinate de juriștii Agenției Proprietății Publice și cu un răspuns ar putea veni săptămâna viitoare.

Amintim că din cele 8.06 milioane de m3 pe zi (pentru ambele maluri), au fost confirmate 5.7 milioane m3 pe zi.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: