Creșterea sigură a cotei de piață IMM la Victoriabank
Full Article 2 minutes read

Creșterea sigură a cotei de piață IMM la Victoriabank

Cota de piață pe segmentul IMM-urilor, la Victoriabank, a înregistrat o creștere de 2,01 puncte procentuale, comparativ cu luna ianuarie, a.c. Aceasta este cea mai mare creștere înregistrată pe piața din Republica Moldova, Victoriabank reușind în 7 luni să urce de la o cotă de 4,88% la una de 6,89%.

Rezultatul se datorează concentrării băncii pe IMM-uri și replicării modelului de business al Băncii Transilvania, care în 2018 a devenit acționar majoritar la Victoriabank.

Finanțarea IMM-urilor înseamnă creșterea economică a țării, ceea ce reprezintă unul din principalele obiective ale băncii, care continuă să susțină activ antreprenorii locali prin diverse produse și facilități:

  • (CPAG) Contul Primul An Gratuit  – diverse gratuități bancare, în primul an de existență al companiei;
  • Pachetul Nelimitat – un cont curent cu operațiuni nelimitate în rețeaua Victoriabank la preț fix, produs lansat în premieră în Republica Moldova;
  • Credit investițional cu grant – accesul IMM-urilor la finanțare din linia de credit EU4Business oferită de BERD și instruire pentru formarea competențelor antreprenoriale;
  • PSGB – plafon pentru scrisori de garanție bancară, dedicat clienților care participă la licitații;
  • ROFG – credit rapid ordinar fără garanții;
  • Victoriabank Club – inițiativă a Bancii Transilvania și Victoriabank prin care se oferă comunității de antreprenori din Republica Moldova, accesul la un cadru de informare și educație antreprenorială gratuită, urmărind organizarea constantă de traininguri, workshopuri, webinarii, seminarii și conferințe business.

În Republica Moldova peste 97 % dintre toate întreprinderile sunt IMM-uri. Acestea generează 30% din venitul țării și asigură peste 50 % din totalul locurilor de muncă.

IMM-urile reprezintă pilonul economiei europene. În UE, 99 din 100 de întreprinderi sunt IMM,  iar 9 din 10 angajați, lucrează pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii.

Victoriabank este orientată pe sprijinul tuturor antreprenorilor din Republica Moldova în necesitățile și provocările pe care aceștia le întâmpină. Banca dorește să fie alegerea numărul unu a oamenilor de afaceri care au nevoie de soluții de finanțare pentru creșterea business-ului.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: