Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc mâine Boboteaza. Unde se permite scăldatul?
Full Article 1 minutes read

Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc mâine Boboteaza. Unde se permite scăldatul?

Pe 19 ianuarie creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc Boboteaza sau botezul lui Iisus Hristos. În biserici, preoţii oficiază servicii divine şi fac agheasmă.

De Bobotează, este respectată şi tradiţia scăldatului, preluată din Rusia şi Ucraina. Potrivit acesteia, curajoşilor care intră în apele reci norocul le surâde tot anul.

În acest context, salvatorii inspectoratului General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii să fie prudenți și să intre la apă, doar dacă au o condiție fizică pregătită. Potrivit salvatorilor, scăldatul de Bobotează se va face doar în locurile special amenajate.

Intrarea în apa rece se poate realiza în grupuri mici, pentru a evita  deteriorarea gheții, dar și a cazurilor de prăbușire.

Mai mult este interzis accesul minorilor fără supravegherea părinților. Pe parcursul zilei de 19 ianuarie, în preajma bazinelor acvatice, la solicitare, mai multe echipe de salvatori ar putea monitoriza situația.

În caz de situații de risc oamenii sunt rugați să nu ezite și apeleze Serviciul 112.

Conform tradiției, de Bobotează se sfințește apa care este numită și Agheasma Mare, considerată miraculoasă și leac împotriva bolilor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: