Crima de la Strășeni: principalul suspect revine în Moldova? A început procedura de extrădare
Full Article 3 minutes read

Crima de la Strășeni: principalul suspect revine în Moldova? A început procedura de extrădare

Autoritățile de la Chișinău au inițiat procedura de extrădare a lui Dorin Stratulat, principalul suspect în cazul omorului tânărului de 29 de ani găsit împușcat la Strășeni, reținut la București la mijlocul lunii august. Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliție (IGP), pentru Ziarul de Gardă a confirmat informația. 

Potrivit legislației R. Moldova, după finalizarea procedurii de extrădare, Dorin Stratulat urmează să fie reținut de autoritățile de la Chișinău pentru 72 de ore și apoi în privința sa va fi demarată procedura de arest.

„A fost inițiată procedura de extrădare. Deja tot pachetul se transmite prin intermediul subdiviziunilor abilitate, aici lucrează subdiviziunea noastră – Interpolul și Ministerul Justiției. Procedura de extrădare este asigurată de Ministerul Justiției”, a comunicat Cernăuțeanu pentru sursa citată.

Șeful IGP a mai menționat că Dorin Stratulat, acum se află în arest pentru 30 de zile la București. „El se extrădează fiind reținut”, a precizat Cernăuțeanu.

***

Amintim că pe 24 august curent, autoritățile din România le-au informat pe cele moldovenești despre reținerea lui Dorin Stratulat. Acesta a fost reținut la București.

Menționăm că Dorin Stratulat, fiul fostului polițist Ion Stratulat care în 2011 a fost împușcat mortal de către ex-sportivul Ion Șoltoianu, a fost dat în căutare internațională pentru localizare, arest și extrădare.

Pe 10 august curent, cadavrul unui tânăr de 29 de ani a fost descoperit îngropat până la gât într-o pădure de la Zubrești. Înainte să fie îngropată, victima ar fi fost împușcată. Șeful IGP Viorel Cernăuțean a declarat pentru PRO TV că oamenii legii iau în calcul mai multe ipoteze, iar una dintre acestea este că persoana care l-ar fi împușcat pe tânăr este fiul fostului polițist, Ion Stratulat, care în 2011 a fost la rândul său împușcat mortal de către ex-sportivul Ion Șoltoianu.

În același timp, ZdG a scris că Dorin Stratulat a părăsit teritoriul Republicii Moldova, plecând în România cu o altă cetățenie, alta decât cea moldovenească, la o oră după ce a comis infracțiunea.

„Suspectul este nepotul generalului Nicolae Alexei. Omorul ar fi fost săvârșit după ce suspectul s-ar fi certat cu victima. Tânărul împușcat este fiul unui lider agricol din raionul Rezina”, comunică Publika.

Jurnal TV a discutat cu tatăl victimei. Acesta a spus că, pe 8 august, fiul său a fost invitat de către prietenul lui la o petrecere, într-o căsuță la periferia satului Zubrești, comunică sursa. Bărbații chefuiau în compania a două femei și a paznicului conacului.

„L-a invitat la o bucată de carne, pentru ca să-i propună să fie cumătru. Chiar nu demult feciorul mi-a cerut sfatul, ca de la părinte, că i-a propus să-l ia de cumătru, dar el e mai mare și flăcău, însă se permite treaba asta. (…) Acolo au fost găsite tuburi de cartuș de la automat mare. Eu nu cunosc dacă ei s-au certat sau întâmplător a fost prima împușcătură”, a mai spus tatăl victimei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: