Criza energetică, discutată de președintele Parlamentului Igor Grosu și premierul Azerbaidjanului Ali Asadov
Full Article 2 minutes read

Criza energetică, discutată de președintele Parlamentului Igor Grosu și premierul Azerbaidjanului Ali Asadov

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a avut, la Baku, o întrevedere cu Prim-ministrul Republicii Azerbaidjan, Ali Asadov. Oficialii au discutat despre consolidarea relațiilor moldo-azere, în special pe plan economic, comercial, turistic și investițional.

Igor Grosu a subliniat faptul că autoritățile de la Chișinău sunt determinate să asigure un climat investițional prielnic în Republica Moldova, cu reguli egale de joc, concurență onestă, astfel încât oamenii de afaceri să poată investi în țara noastră.

„Doar așa vom reuși să creăm locuri de muncă bine plătite”, a menționat speakerul.

De asemenea, Igor Grosu și Ali Asadov au discutat despre intensificarea relațiilor moldo-azere la nivel de comisii interguvernamentale care va permite valorificarea unor oportunități ulterioare în beneficiul oamenilor de afaceri din ambele state. La moment, în Republica Moldova, activează 113 de întreprinderi cu capital azer.

Președintele Parlamentului și-a exprimat recunoștința pentru decizia Guvernului de la Baku din 15 februarie de a ridica restricțiile de călătorie legate de pandemie și ca Republica Moldova să fie inclusă în lista statelor cetățenii cărora pot călători în Republica Azerbaidjan pe cale aeriană fără accept  prealabil de la autoritățile locale.

Un subiect important de pe agenda discuțiilor a fost criza energetică, fiind accentuată importanța strategică a coridorului sudic al gazelor pentru diversificarea surselor și rețelelor de import al gazelor naturale. Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării de la Chișinău lucrează pentru a asigura securitatea energetică a Republicii Moldova, prin proiecte de viitor.

„Vom căuta soluții, astfel încât locuitorii țării noastre să treacă cu bine peste această perioadă dificilă”, a conchis speakerul.

În zilele de 21-23 februarie, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, efectuează o vizită oficială în Republica Azerbaidjan, la invitația omologului său azer, Sahiba Gafarova. Din delegația Parlamentului face parte și deputatul Vitalie Jacot, membrul Grupului de prietenie cu Republica Azerbaidjan

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: