Criză și în aviația civilă? Prima reacție a companiei Air Moldova după ce deputații români au așteptat 7 ore până la îmbarcare ca să ajungă la Chișinău
Full Article 2 minutes read

Criză și în aviația civilă? Prima reacție a companiei Air Moldova după ce deputații români au așteptat 7 ore până la îmbarcare ca să ajungă la Chișinău

Reprezentanții companiei Air Moldova au venit cu o reacție, pe 21 iunie, după delegația oficială a Parlamentului României a fost nevoită să aștepte mai mult de 7 ore pentru a se îmbarca. Aceștia dau vina pe „criza prin care trece segmentul aviației civile”.

Motivele acestei crize, începând cu pandemia Covid-19 și până în prezent sunt: problema livrării pieselor de schimb pentru aeronave, supraaglomerarea aeroportuară, restricțiile de călătorie, suprasolicitarea personalului calificat, care la rândul său nu poate face față cerințelor, odată cu creșterea semnificativă a fluxului de pasageri”, a declarat pentru NM Iana Zidu, reprezentant Air Moldova.

Ea a mai spus că această criză creează companiei „impedimente severe pentru a activa cu desăvârșire”, însă a dat asigurări că Air Moldova depune efortul maxim pentru a își onora obligațiunile și a oferi servicii sigure pasagerilor săi.

Amintim că ambasadorul Republicii Moldova în România Victor Chirilă a declarat că așteaptă scuze publice de la compania Air Moldova după ce delegația oficială a Parlamentului României a fost nevoită să aștepte mai mult de 7 ore pentru a se îmbarca. S-a întâmplat pe 17 iunie, înainte de ședința comună, de la Chișinău, a legislativului Republicii Moldova și a celui din România.

Ședinta comună a celor două Parlamente, al României și Republicii Moldova, a avut loc pe 18 iunie, la o zi după ce Comisia Europeană a recomandat ca Moldova să primească statutul de ţară candidată la aderarea la UE.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: