Croația a eliminat Brazilia de la Campionatul Mondial de Fotbal din 2022
Full Article 2 minutes read

Croația a eliminat Brazilia de la Campionatul Mondial de Fotbal din 2022

Echipa națională a Croației a învins selecționata Braziliei în sferturile de finală, în urma seriei de penalty-uri. Timpul regulamentar al meciului jucat pe Education City Stadium din Doha s-a încheiat cu scorul de 0-0, scrie Moldova 1.

Brazilienii au avut ocazii bune de gol, însă portarul croat Dominik Livakovic și-a salvat echipa de mai multe ori. S-a ajuns în prelungiri, în care Neymar a înscris primul gol în minutul 105+1. Sud-americanii au făcut pasul înapoi, iar Croația a profitat și a egalat prin Bruno Petkovic în minutul 117. La penalty-uri, discipolii lui Zlatko Dalic s-au impus cu 4-2 și, astfel, s-au calificat în semifinale.

Adversara din semifinale va fi câștigătoarea meciului Țările de Jos – Argentina din această seară. Partida va începe la ora 21:00 și va fi transmisă în direct și în exclusivitate de postul public de televiziune Moldova 1.

Amintim că este pentru prima dată când FIFA World Cup se desfășoară iarna şi în Orientul Mijlociu. Opt stadioane vor găzdui Campionatul.

Arenele au o capacitate între 40.000 şi 80.000 de locuri și au fost construite special de Qatar pentru Campionat. Șapte dintre cele 8 stadioane au fost construite special pentru turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal, iar stadionul Khalifa, care datează din anii 70, a fost renovat.

Costul total al construcției stadioanelor se ridică la nu mai puțin de 4 miliarde de dolari.

Pe lângă investițiile în stadioane, statul qatarez a realizat alte lucrări pentru modernizarea infrastructurii orașelor, care, alături de celelalte costuri necesare organizării, vor duce investiția totală la 229 de miliarde de euro.

Campionatul Mondial de Fotbal 2022 este, astfel, cea mai scumpă ediție a Cupei Mondiale din istorie, mai menționează sursa.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: