Cu 21 de funcții mai puține. La Procuratura Generală a fost finalizat procesul de optimizare a structurii
Full Article 2 minutes read

Cu 21 de funcții mai puține. La Procuratura Generală a fost finalizat procesul de optimizare a structurii

Procuratura Generală (PG) informează despre finalizarea procesului de optimizare a structurii Procuraturii, inițiat la 25 ianuarie 2022. În acest context, se precizează că, începând cu 3 mai 2022, din cele 90 funcții de procurori existente s-a redus numărul acestora cu 21.

Astfel, au fost optimizate următoarele funcții:

– 1 funcție de adjunct al Procurorului General;

– 4 funcții de șef Direcție;

– 4 funcții de șef Secție;

– 12 funcții de procurori în secție.

Din numărul total de funcții optimizate din cadrul Procuraturii Generale, 9 funcții au fost realocate Procuraturii Anticorupție, 5 funcții către PCCOCS și 7 funcții către Oficiul reprezentarea învinuirii în instanța de judecată a Procuraturii mun. Chișinău.

Concomitent, în Procuratura Generală au fost reduse și 7 funcții de consultant al procurorului. Aceste unități de personal, au fost realocate după cum urmează: 4 funcții către Procuratura Anticorupție și 3 funcții către PCCOCS.

Reprezentanții Procuraturii menționează că angajații supuși procesului de optimizare au fost preavizați cu privire la încetarea raporturilor de serviciu. Acestora le-au fost asigurate toate drepturile legale în vederea exprimării opțiunii de a alege o altă funcție vacantă din cadrul sistemului Procuraturii – comunică sursa.

În rezultatul procedurilor legale realizate, la moment au rămas să activeze în funcția de procuror în Procuratura Generală 69 procurori și 123 funcționari și personal tehnic.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: