Cu arme, cuțite și pumnale au venit la protest. Poliția a documentat 77 de persoane, 24 dintre care erau minori
Full Article 2 minutes read

Cu arme, cuțite și pumnale au venit la protest. Poliția a documentat 77 de persoane, 24 dintre care erau minori

Inspectoratul General al Poliției (IGP) informează că, la protestul din 12 martie au fost înregistrate 6 informații cu privire la infracțiuni și incidente, fiind documentate 77 de persoane, iar 24 dintre ei fiind minori.

Oamenii legii susțin că, atât organizatorii, cât și participanții la manifestație au admis mai multe ilegalități, manifestate prin încălcarea activităților cotidiene și de business ale cetățenilor, blocarea traficului rutier pe trasee, ultragiere, agresiune și violență manifestată față de forțele de ordine.

„Cele patru alerte false cu bombă, efectuate de aceeași persoană, au fost calificate ca acțiuni de destabilizare, în scopul implicării forțelor polițienești suplimentare și tensionării  situației”, se arată într-un comunicat emis de IGP.

Potrivit polițiștilor, organizatorii întrunirii și de această dată au manifestat lipsă de comunicare și conlucrare cu forțele de ordine și au admis nesubordonare la cerințele legale ale Poliției, inclusiv a prevederilor Legii cu privire la întruniri, fiind încălcată solicitarea primăriei de încetare a acțiunilor de protest, din cauza nerespectării prevederilor Declarației prealabile de către organizatori.

Poliția a inițiat mai multe proceduri pe faptul blocării traficului rutier pe 5 drumuri naționale, unde  oamenii legii au intervenit la deblocarea traseelor pentru autospecialele cu regim prioritar de circulație, dar și pentru ignorarea cerințelor legale ale forțelor de ordine, manifestate prin comportament violent și agresiv față de polițiști, ultragiere și deteriorarea mijloacelor speciale din dotarea Poliției.

„Deși Poliția a avertizat anterior despre obligativitatea respectării legislației și neadmiterea obiectelor interzise în timpul protestului, unii  participanți în timpul întrunirii au fost depistați cu arme (cuțite, pumnale, etc.), obiecte explozive și substanțe sau obiecte ce pot pune în pericol viața sau sănătatea oamenilor”, informează IGP.

Totodată, oamenii legii informează că, acțiunile organizatorilor și participanților la întrunire manifestate prin agresiune și nerespecarea legii, forțarea cordonului de polițiști și ultragierea oamenilor legii au condus la incidente soldate cu pagube materiale.

„Vă informăm, că fiecare încălcare a legislației a fost documentată și va fi sancționată conform Codului Contravențional sau Penal”, a precizat IGP.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: