„Cuiva îi convine să ne pună într-o lumină negativă”. Directorul HiSky explică cum vor fi operate zborurile dacă AAC a refuzat eliberarea Certificatului de operator aerian
Full Article 2 minutes read

„Cuiva îi convine să ne pună într-o lumină negativă”. Directorul HiSky explică cum vor fi operate zborurile dacă AAC a refuzat eliberarea Certificatului de operator aerian

Autoritatea Aeronautică Civilă din Republica Moldova a anunțat, într-un comunicat de presă publicat joi, 20 februarie, că i-a refuzat companiei HiSky eliberarea Certificatului de operator aerian. Totuși, contactat de NM, directorul general al  companiei a precizat că zborurile vor fi operate, grație parteneriatului cu compania română Cobrex Trans.

„Autoritatea Aeronautică Civilă a decis suspendarea termenului de examinare a cererii ”HiSky” S.R.L. nr. 5267 din 14.11.2019 din considerentele nerespectării de către solicitant a prevederilor ORO.AOC.100 (c) subp. 2 din Regulamentul aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 831/2018, și anume – lipsa aeronavei. La 22.01.2020 suspendarea termenului de examinare a cererii nr. 3882 din 14.11.2019 a expirat iar documentele lipsă până în prezent nu au fost prezentate”, se arată într-un comunicat al instituției.

De cealaltă parte, directorul general al companiei aviatice HiSky, Iulian Scorpan, a precizat că zborurile vor fi efectuate de către partenerul întreprinderii – compania românească Cobrex Trans, care deține certificat de operator aerian emis de către Autoritatea Aeronautică Civilă din România. Mai mult, în conformitate cu acordul dintre Moldova și Agenția europeană pentru siguranța zborurilor, Open Air, Moldova recunoaște astfel de certificate.

Acesta a adăugat că în ajun a participat la o ședință cu reprezentanții Autorității Aeronautice Civile din Republica Moldova și a avertizat că zborurile vor fi operate de partenerii companiei. Potrivit lui Scorpan, un astfel de certificat deține și compania Wizzair, de exemplu. Omul de afaceri consideră că AEC a publicat un astfel de comunicat în interesul anumitor persoane, pentru a arunca o lumină proastă asupra Hisky.

Potrivit lui Scorpan, compania Cobrex Trans deține un Boeing 737, iar din 15 martie va mai dispune de două avioane Airbus 320.

Amintim că joi, 20 februarie, compania HiSky a anunțat că se lansează pe piața aeriană locală și regională. Astfel, HiSky scoate la vânzare bilete către șase destinații din Europa – Londra, Dublin, Lisabona, Paris, Bologna și Dusseldorf.

Rezervarea biletelor este disponibilă începând cu ziua de astăzi, iar cursele vor fi operate începând cu data de 10 aprilie.

Directorul general al companiei HiSky este Iulian Scorpan, fostul șef al Air Moldova.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: