Cultivau plante de cannabis, iar apoi preparau droguri și le vindeau. Trei bărbați din Ialoveni și Chișinău sunt cercetați penal
Full Article 3 minutes read

Cultivau plante de cannabis, iar apoi preparau droguri și le vindeau. Trei bărbați din Ialoveni și Chișinău sunt cercetați penal

Trei bărbați originari din municipiul Chișinău și raionul Ialoveni, cu vârstele cuprinse între 26 și 42 de ani sunt cercetați penal pentru comercializarea drogurilor. În urma perchezițiilor, la domiciliile acestora, precum și în locurile de depozitare a drogurilor, oamenii legii au depistat șapte kilograme de cannabis, două arme pneumatice, precum și 70 de mii de lei.

Sub supravegherea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oamenii legii au efectuat percheziții într-un sat din raionul Ialoveni, unde au depistat șapte kilograme de cannabis, cultivat în condiții de laborator și comercializat de către o grupare criminală.

În urma măsurilor întreprinse de ofițerii Direcției investigații infracțiuni legate de droguri a Inspectoratului Național de Investigații al IGP, au fost identificați trei membri ai grupării, care aveau roluri bine determinate. Cei trei bărbați sunt originari din municipiul Chișinău și raionul Ialoveni, cu vârste cuprinsă între 26 și 42 de ani.

Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS, la data de 9 septembrie 2020, doi reținuți au fost plasați în arest pentru un termen de 30 de zile, iar unul continuă să fie cercetat în stare de libertate. În cazul în care în instanța de judecată le va fi demonstrată vinovăția, aceștia riscă o pedeapsă penală sub formă de închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

Liderul grupării s-a dovedit a fi un bărbat cu vârsta de 42 ani, originar din raionul  Ialoveni. Acesta avea ca sarcină să găsească și să cumpere anumite soiuri de semințe de cannabis, care pe piața neagră aveau prețul de 5 la 10 EUR pentru o sămânță. Ulterior, semințele erau plantate într-o seră ascunsă. După ce plantele atingeau o înălțime de 15 – 20 centimetri,  erau răsădite pe loturi agricole, pentru ca mai apoi să fie îngrijite de către membrii grupării.

Produsul final era prelucrat și depozitat în diferite ascunzișuri improvizate într-o fâșie forestieră, aflată în apropiere de domiciliul liderului grupării.

În următoarea fază a acestei activități infracționale, drogurile erau comercializate la un preț de la 150 până la 200 lei per gram. Gruparea a fost în vizorul organelor de drept timp de aproximativ jumătate de an.

În cadrul perchezițiilor efectuate la domiciliile acestora, precum și în locurile de depozitare a drogurilor, au fost depistate și ridicate două arme pneumatice, 70 mii lei proveniți din vânzarea de droguri, plante de cannabis, mai multe pachețele cu muguri de canabis, patru  butelii din plastic cu volumul de 20 litri, în interiorul cărora se aflau muguri de canabis, cu masa totală de aproximativ șapte kilograme.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: