Cum ar putea arăta viitorul Consiliu Municipal Chișinău. Printre consilieri – Igor Dodon
Full Article 1 minutes read

Cum ar putea arăta viitorul Consiliu Municipal Chișinău. Printre consilieri – Igor Dodon

Potrivit rezultatelor preliminare, Ion Ceban a obținut al doilea mandat de primar al mun. Chișinău. În Consiliul Municipal al capitalei, 7 formațiuni politice își vor delega reprezentanți. Cel puțin aceasta reiese din datele preliminare după prelucrarea tuturor celor 305 procese verbale. 

Portalul alegeri.md scrie că potrivit datelor preliminare, Consiliul municipal Chișinău – ales după scrutinul din 5 noiembrie – va fi reprezentat de șapte formațiuni politice.

Partidul Acțiune și Solidaritate și Mișcarea Alternativa Națională ar putea obține câte 20 de mandate, Partidul Socialiștilor – 6 mandate, Partidul Comuniștilor – 2 și câte un mandat Platforma Demnitate și Adevăr, Partidul Renaștere și Partidul Nostru.

Cum ar putea arăta viitorul Consiliu Municipal Chișinău. Printre consilieri - Igor Dodon

alegeri.md

Portalul a publicat și lista preliminară a consilierilor municipali. În total este vorba despre 51 de consilieri.

Cum ar putea arăta viitorul Consiliu Municipal Chișinău. Printre consilieri - Igor Dodon

alegeri.md

Pe 5 noiembrie în Republica Moldova s-au desfășurat alegeri locale generale în orașe (inclusiv în municipiile Chișinău și Bălți), sate (comune) și raioane, cu excepția localităților din stânga Nistrului și a municipiului Bender.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: