Cum pot călători în Italia cetățenii Moldovei. Ghid NM
Full Article 2 minutes read

Cum pot călători în Italia cetățenii Moldovei. Ghid NM

Starea de urgență în domeniul sănătății funcționează pe întreg teritoriul Italiei. Dar cetățenii Moldovei pot totuși să ajungă acolo. NM prezintă, de ce aveți nevoie pentru aceasta.

Starea de urgență funcționează pe întreg teritoriul Italiei până la 31 decembrie 2021. Pentru cei sosiți, Italia a împărțit țările în câteva liste, în funcție de nivelul pericolului epidemiologic. Moldova este inclusă în lista D până la 25 octombrie.

Care acte sunt necesare?

Cetățenii Moldovei și turiștii care în ultimele 14 zile au tranzitat teritoriul Moldovei ori s-au aflat în țara noastră trebuie să completeze un formular digital de „localizare a pasagerilor” (Passenger Locator Form).

La traversarea frontierei, trebuie să fie prezentat și certificatul de vaccinare cu vaccinurile aprobate de Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA). Este vorba despre vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson.

Ba mai mult, la intrarea în Italia, cetățenii Moldovei trebuie să dețină și testul rapid antigen negativ, care a fost efectuat nu mai devreme decât cu 72 de ore înainte de a intra în țară.

Astfel, pentru a ajunge în Italia, este necesară și administrarea vaccinului, și efectuarea testului antigen.

Și dacă nu ai acte?

Dacă nu deții un document sau ambele, în Italia te vor obliga să stai 5 zile în autoizolare. În cea de-a 5-a zi, va trebui să faci un test antigen care va confirma că nu ești bolnav de COVID.

Iar dacă ești în tranzit?

Dacă ești în tranzit pe teritoriul Italiei și îți asumi angajamentul de a părăsi teritoriul acestei țări timp de 36 de ore, poți să nu prezinți actele indicate mai sus. Cei care se vor reține, vor fi obligați să stea 5 zile în carantină. Și tranzitarea cu avionul este posibilă, dar în acest caz, este interzis să părăsești zona aeroportului. 

***

Pentru a înțelege, ce fel de restricții funcționează în diferite regiuni ale Italiei, poți consulta această hartă care se actualizează mereu. Accesând harta, poți vedea care sunt cele mai frecvente întrebări adresate despre restricții. În Italia, regiunile și provinciile pot institui măsuri suplimentare de protecție împotriva COVID-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: