Cum puteți calcula singuri suma compensației la energie electrică? Valabil pentru consumatorii casnici
Full Article 2 minutes read

Cum puteți calcula singuri suma compensației la energie electrică? Valabil pentru consumatorii casnici

Furnizorul de energie electrică Premier Energy le recomandă cetățenilor să-și calculeze singuri suma compensației la electricitate. Pe site-ul instituției, la secțiunea calculator pentru compensația la energia electrică poate fi calculată suma ajutorului venit din partea statului, introducând numărul locului de consum, perioada, gradul de vulnerabilitate energetică stabilit anterior de Guvern și tariful reglementat, scrie IPN. Serviciul este valabil pentru categoriile cu vulnerabilitate ridicată și foarte ridicată.

Premier Energy atenționează că formula de calcul este valabilă doar pentru consumatorii casnici. Conform deciziei Guvernului din 23 noiembrie 2022, pentru zilele de 1-3 noiembrie 2022 nu se acordă compensații, deoarece prețul reglementat a fost mai mic decât cel compensat.

Cum puteți calcula singuri suma compensației la energie electrică? Valabil pentru consumatorii casnici

Premier Energy

Compensațiile se acordă pentru perioada 4-30 noiembrie 2022 și se reflectă în facturile din luna decembrie 2022, păstrându-se volumele maxime compensate pentru luna noiembrie 2022:

-1000 kWh – pentru consumatorii care au sursă principală de încălzire energia electrică;
-75 kWh – pentru consumatorii care nu folosesc energia electrică drept sursă principală de încălzire.

Astăzi ANRE a decis că începând cu 1 ianuarie consumatorii asigurați cu energie electrică de Premier Energy vor achita 3,42 lei/kWh. Consumatorii care au încheiate contracte cu FEE Nord vor plăti 3,84 lei/kWh. Noile tarife au fost ajustate în scădere de către ANRE urmare a solicitărilor de la cei doi furnizori de electricitate.

 


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: