Cum răspunde Nemerenco deputaților socialiști care i-au cerut demisia. „Evaluarea să o facă specialiștii, nu cei care le-ați spus voi „fas”
Full Article 2 minutes read

Cum răspunde Nemerenco deputaților socialiști care i-au cerut demisia. „Evaluarea să o facă specialiștii, nu cei care le-ați spus voi „fas”

Consiliera președintei în domeniul sănătății Ala Nemerenco a venit cu o reacție la criticile deputaților socialiști care i-au cerut demisia, mărul discordiei fiind diploma de master a funcționarei, care potrivit aleșilor poporului a fost obținută ilegal.

Consiliera a scris pe pagina sa de Facebook că în medicină studiile sunt altfel decât la alte specialități, iar masteratul nu există cu excepția managementului și sănătății publice, o instruire suplimentară și nu obligatorie, scrie tv8.

Anterior Ala Nemerenco a spus că atunci când a pus bazele fondării Școlii de Management în Sănătate Publică a mers la mai multe cursuri de pregătire în diferite țări anume cu scopul de a forma curricula acestei școli, cursuri care au fost echivalate cu diploma de master.

Consiliera a precizat că: „în noiembrie 2007, la momentul primirii disputatelor diplome, patru din cei șapte profesori ai Școlii de Management în Sănătate Publică dețineau deja titlul de doctori în științe medicale, un – titlul de master obținut la London School of Hygiene & Tropical Medicine, iar eu finalizasem în vara lui 2007 patru ani de doctorantură, după care în 2008 am susținut teza de doctor în științe medicale. În rest, lăsați Procuratura să prindă miliardarii fugari, prieteni de-ai voștri, iar evaluarea să o facă specialiștii, nu cei care le-ați spus voi „fas”.

Amintim că deputații socialiști Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia au cerut marți demisia consilierului prezidențial al Maiei Sandu. Mai mult, socialiștii au cerut Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să anuleze ordinul prin care Alei Nemerenco i-a fost eliberată diploma de master.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: