Cupoane de cumpărături în valoare de 1000 de ruble. Cum sunt motivați pensionarii ruși se vaccineze
Full Article 2 minutes read

Cupoane de cumpărături în valoare de 1000 de ruble. Cum sunt motivați pensionarii ruși se vaccineze

Persoanele cu vârsta mai mare de 60 de ani, care locuiesc în capitala Federației Ruse și au fost imunizate împotriva coronavirusului, vor putea primi cadou cupoane de cumpărături. Programul „Un milion de premii” va fi lansat pe 27 aprilie. Anunțul a fost făcut de către primarul Moscovei Serghei Sobeanin, informează agenția TASS pe 25 aprilie. 

Programul denumit „Un milion de premii” are scopul de a promova imunizarea anti-Covid în rândul persoanelor în etate, a precizat primarul Moscovei, Serghei Sobeanin. Acesta va începe pe 27 aprilie, iar beneficiarii vor primi taloane de cumpărături în sumă de 1 000 de ruble (236 de lei moldovenești).

„Acum câteva zile m-am adresat antreprenorilor cu propunerea de a colecta donații pentru implementarea programului care să stimuleze imunizarea în rândul vârstnicilor, pentru care coronavirusul este cel mai periculos. Am reușit să adunăm o sumă suficientă pentru a lansa programul „Un milion de premii”. Le mulțumesc celor care s-au implicat sau intenționează să se implice în această acțiune. Din 27 aprilie 2021, locuitorii orașului cu vârsta mai mare de 60 de ani, care dispun de asigurare medicală și au beneficiat de prima doză de vaccin, vor putea primi un card nominal în valoare de 1000 de puncte (ruble) sau un promo cod pentru o sumă similară”, a anunțat edilul.

Primarul Moscovei a adăugat că banii vor putea fi cheltuiți pentru produse de uz casnic, în farmaciile sau cafenelele-partenere ale programului. În unele locuri ar urma să fie oferite și bonusuri sau reduceri.

Cupoanele pentru cumpărături vor fi eliberate în policlinici, dar și celelalte puncte de vaccinare. Pentru a putea beneficia de ofertă, vârstnicii vor trebui să se înregistreze pe site-ul  ag-vmeste.ru. Înregistrările vor demara din 27 aprilie.

De ofertă vor putea beneficia și persoanele care au fost imunizate anterior împotriva coronavirusului cel puțin cu o doză.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: