Cum trebuie să perceapă etnicii ruși din Moldova obținerea statutului de țară candidată la UE? Opinia Maiei Sandu
Full Article 2 minutes read

Cum trebuie să perceapă etnicii ruși din Moldova obținerea statutului de țară candidată la UE? Opinia Maiei Sandu

Președinta Maia Sandu a fost întrebată, pe 24 iunie, la emisiunea „Primele știri” cu Alex Luca ce ar trebui să înțeleagă etnicii ruși care locuiesc în Moldova în legătură cu pasul pe care l-a făcut Moldova, obținând statutul de țară candidat la UE. În replică, șefa statului a răspuns că „nimeni nu atentează la libertățile și la drepturile democratice ale acestor oameni”.

Eu am spus de fiecare dată – ei sunt cetățeni ai Republicii Moldova, îi respectăm la fel de mult ca pe ceilalți cetățeni ai Republicii Moldova, ne dorim ca ei să se simtă bine. Drepturile lor sunt respectate, nimeni nu atentează la libertățile și la drepturile democratice ale acelor oameni. Dimpotrivă, noi încercăm să construim o societatea armonioasă și sper ca acest lucru este apreciat inclusiv de vorbitorii de limbă rusă. Și nu văd de ce n-ar susține un proiect prin care țara noastră să devină mai stabilă, prin care să putem oferi mai multă siguranță, prin care să creștem oportunitățile economice, putem să îmbunătățim condițiile pentru afaceri, o țară în care fiecare să se simtă protejat, respectat, în siguranță. Astea sunt lucruri pe care și le doresc toți oamenii, indiferent de ce limbă vorbesc”, a precizat șefa statului.

Consiliul European a oferit pe 23 iunie statutul de țară candidată pentru aderarea la Uniunea Europeană Republicii Moldova și Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: