Cum va sărbători capitala? Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a mun. Chișinău se întrunește în ședință
Full Article 2 minutes read

Cum va sărbători capitala? Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a mun. Chișinău se întrunește în ședință

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică (CESP) a municipiului Chișinău urmează, în această săptămână, să se întrunească într-o ședință pentru a lua măsuri cu privire la sărbătorile de iarnă. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei Chișinău din 13 decembrie. 

Boris Gîlca, șef interimar al Direcției generale asistență medicală și socială, a declarat că deși conform incidenței se atestă Cod galben la nivel municipal, totuși, este necesară opinia experților din cadrul CESP pentru a decide ce măsuri sunt necesare pentru a anticipa apariția unui nou val al pandemiei COVID-19.

„Chiar dacă și suntem în Cod galben, suntem în ajun de sărbători și ne propunem ca în această săptămână să convocăm ședința Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică, unde ne trebuie părerea experților”, a declarat Gîlca.

În final, șeful interimar al Direcției a venit cu un apel: „Trebuie să fim foarte vigilenți. Pe agenții economici, îi rugăm ca evenimentele să fie organizate cu stricta respectare a regulilor de sănătate publică, dar recomandarea noastră ar fi pentru toți – să sărbătorim acasă, este cea mai sigură situație”, a conchis Gîlca.

În municipiul Chișinău rata de vaccinare reprezintă 41%.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: