Cursa Kiev-Chișinău va fi reluată peste câteva zile. Trenul va circula de trei ori pe săptămână
Full Article 2 minutes read

Cursa Kiev-Chișinău va fi reluată peste câteva zile. Trenul va circula de trei ori pe săptămână

Din 5 noiembrie, va fi reluată circulația cursei de tren Kiev-Chișinău. Vagoanele de pe rută vor fi decorate de pictorii ucraineni. Informația a fost confirmată pe 28 octombrie de serviciul de presă al întreprinderii de stat ucrainene „Укрзалізниці”.

„Cursa „Trenul spre victorie” va porni din 5 noiembrie pe traseul Kiev-Chișinău”, se arată în declarație.

Trenul va porni din Kiev la ora 17:02 și va ajunge la Chișinău la 10:38. Înapoi, trenul va porni la 17:45 și va ajunge la Kiev la ora 11:48.

„Trenul spre victorie” este constituit din șapte vagoane pentru pasageri, decorate de pictorii ucraineni. Acestea simbolizează  teritoriile Ucrainei ocupate temporar, dar și victoria ucrainenilor în războiul declanșat de Rusia.

Specialistul în comunicare şi informare al întreprinderii de stat Calea Ferată din Republica Moldova, Ana Priseajniuc a declarat pentru postul național de televiziune că ruta Chişinău-Kiev va circula de trei ori pe săptămână şi va face legătura şi cu oraşele din nordul Moldovei.

Cursa Chișinău – Kiev a fost sistată cu câțiva ani în urmă din motiv că structurile nerecunoscute de la Tiraspol au solicitat din partea CFM achitarea unor plăți pentru tranzitarea segmentului Tighina – Novosavițcaia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: