Cursele aeriene regulate de pasageri vor fi reluate începând cu 15 iunie
Full Article 2 minutes read

Cursele aeriene regulate de pasageri vor fi reluate începând cu 15 iunie

Cursele aeriene regulate de pasageri și cursele charter de pasageri vor fi reluate începând cu 15 iunie. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică, astăzi, 3 iunie. 

Conform deciziei, reluarea curselor va avea loc cu respectarea strictă a măsurilor de prevenire a răspândirii infecției COVID-19.

În acest sens, Aeroportul Internațional Chișinău va asigura:

– organizarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 pentru pasageri și angajați, în sălile de sosire și plecare: verificarea temperaturii, ecrane de protecție, echipament de protecție personală, soluții de dezinfecție, distanța socială;

– dezinfectarea încăperilor și instalațiilor în terminal, în conformitate cu recomandările Agenției Naționale de Sănătate Publică.

Operatorii aerieni naționali și străini vor asigura:

– respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 de către personalul navigant și pasageri;

– informarea pasagerilor privind respectarea măsurilor de prevenire a infecției COVID-19 înainte de zbor, în timpul zborului și după aterizare;

– imprimarea și distribuirea la bordul aeronavei a formularelor necesare a fi completate de către pasageri în timpul zborului.

Operatorii de deservire la sol (handling) vor asigura:

– transportarea pasagerilor din terminal, spre aeronavă și vice-versa, fără rețineri nejustificate și cu asigurarea normelor sanitare;

– dezinfectarea încăperilor și suprafețelor de contact, în conformitate cu recomandările Agenției Naționale de Sănătate Publică.

Anterior, cursele aeriene regulate de pasageri și charterele aeriene erau suspendate până pe 30 iunie.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: