Cursuri de învățare a limbii române gratis. Ministerul Educației a anunțat lansarea și condițiile pentru participanți
Full Article 2 minutes read

Cursuri de învățare a limbii române gratis. Ministerul Educației a anunțat lansarea și condițiile pentru participanți

Ministerul Educației și Cercetării a dat startul înscrierii la programul național privind învățarea limbii române. Acesta este destinat inclusiv adulților care vor să își perfecționeze cunoștințele sau să studieze limba română de la zero. Lansarea programului a fost anunțată, pe 5 mai, de ministrul Educației și Cercetării Anatolie Topală.

Potrivit Ministerului Educației, cursurile sunt gratuite, cheltuielile fiind acoperite din bugetul de stat.

Înscrierea la cursuri se va face în perioada 5-26 mai 2023 prin completarea unui formular online.

În cazul în care nu este posibilă înregistrarea online, persoanele interesate se pot adresa la instituția de învățământ din localitate, în perioada 10 – 26 mai 2023, în zilele de lucru, pentru a fi ajutate să completeze cererea.

Cursurile vor fi organizate atât cu prezență fizică, cât și online, în mai multe regiuni din Republica Moldova, care vor fi stabilite conform cererilor depuse de solicitanți.

Ministerul Educației și Cercetării preconizează că, prin acest program vor fi instruite în anul curent circa 2,5 mii de cadre didactice și de conducere din instituțiile de învățământ general și circa 4 mii de persoane adulte din diverse categorii profesionale (justiție, medicină, arte, administrație publică centrală și locală etc), inclusiv refugiați din Ucraina.

La sfârșitul cursului de învățare a limbii române, participanții vor obține un certificat cu indicarea nivelului de competență lingvistică de cunoaștere a limbii române, în conformitate cu prevederile Cadrului European Comun de Referință pentru Limbi.

Programul național privind învățarea limbii române a fost aprobat de Guvern și se va desfășura pe parcursul anilor 2023-2025.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: