Curtea Constituțională a suspendat legea pentru care guvernul și-a asumat răspunderea
Full Article 2 minutes read

Curtea Constituțională a suspendat legea pentru care guvernul și-a asumat răspunderea

Curtea Constituțională a suspendat legea pentru care guvernul și-a asumat răspunderea. Anunțul a fost făcut de către premierul Ion Chicu, în cadrul unei conferințe de presă. 

„Prin această suspendare, guvernul nu are dreptul să achite 2 775 de lei ajutorul de șomaj. Vreau să vă spun că avem mii de oameni care înregistrați. Guvernul nu poate achita un venit lunar minim garantat, care a fost majorat de la 1 107 la 1 300. Guvernul nu poate achita pentru copii 975 de lei. Guvernul nu poate restitui agenților economici acele 42-45% din fondul de salariu. Guvernul nu-i poate scuti pe patentari de plata respectivă. De aceea, patenta lor se anulează în linii mari. Guvernul nu poate diminua cota TVA pentru HoReCa de la 20% la 15%. Și guvernul nu poate amâna către 25 iulie, plata taxelor locale pentru agenții economici, care sunt obligați acum să achite, altfel vor fi penalizați”, a declarat Chicu.

„Acesta este rezultatul acțiunilor populiste a politicienilor. În aceste condiții, ne convocăm cu colegii de la guvern ca să discutăm. Nu este exclus că vom convoca Comisia Situații Excepționale ca să luăm decizii foarte radicale”, a mai spus Chicu.

Menționăm că sesizarea la Curtea Constituțională a fost depusă de câțiva deputați din Blocul ACUM și din partidul Șor.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: