Curtea Constituțională nu poate valida mandatul lui Nesterovschi de deputat. Nu există cvorum
Full Article 1 minutes read

Curtea Constituțională nu poate valida mandatul lui Nesterovschi de deputat. Nu există cvorum

Socialistul Alexandr Nesterovschi va fi nevoit să mai aștepte validarea mandatului său de deputat. Într-un comunicat de presă, Curtea Constituțională anunță că este nevoită să depășească termenul legal, întrucât nu există cvorum.

În data de 8 februarie 2022, Curtea Constituțională a primit de la Comisia Electorală Centrală o sesizare privind validarea mandatului de deputat în cazul socialistului Alexandr Nesterovschi.

Curtea Constituțională a anunțat că este nevoită să depășească termenul legal.

Dată fiind lipsa cvorumului necesar pentru a se pronunța cu privire la validarea noului mandat, Curtea vă aduce la cunoștință faptul că va depăși termenul legal, urmând să acționeze de îndată ce va avea cvorum”, au anunțat reprezentanții Înaltei Curți, fără să precizeze din ce motiv nu există cvorumul necesar.

Potrivit articolului 2 alin. (11) al Legii despre statutul deputatului în Parlament, Curtea trebuie să valideze mandatul în termen de 10 zile de la declararea vacanței mandatului anterior, în acest caz, data de 3 februarie 2022.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: