Curtea de Apel a respins 14 cereri depuse de avocații lui Șor și a restituit o cerere depusă de apărătorii lui Platon
Full Article 2 minutes read

Curtea de Apel a respins 14 cereri depuse de avocații lui Șor și a restituit o cerere depusă de apărătorii lui Platon

Magistrații Curții de Apel au respins, în cadrul ședinței de astăzi, 19 octombrie, 14 cereri din cele 16 înaintate de avocații deputatului fugar Ilan Șor, ca fiind nefondate. Tot astăzi, judecătorii CA au respins o cerere depusă de apărătorii omului de afaceri Veaceslav Platon, pentru traducerea acesteia în limba de stat.

Procuratura Anticorupție informează că, în cadrul ședinței de judecată din data de 7 octombrie curent, care a avut loc la Curtea de Apel Chișinău, avocații lui Ilan Șor au înaintat circa 16 cereri, dintre care inclusiv 1 cerere de ridicare a excepției de neconstituționalitate, precum și 2 cereri de numire a expertizelor suplimentare.

„Instanța a examinat în detaliu fiecare cerere a părții apărării şi, ca rezultat, la ședința de astăzi, 19 octombrie 2022, Colegiul a dispus respingerea a 14 cereri din rândul celor înaintate, ca fiind nefondate. Totodată, instanța urmează să examineze și să se pronunțe asupra celorlalte solicitări în ședința care urmează”, anunță PA.

La fel, potrivit sursei citate, în cadrul ședinței de astăzi, a fost prezent și avocatul Ion Crețu, reprezentând interesele lui Veaceslav Platon, ultimul înaintând o cerere în adresa Colegiului penal, prin care a solicitat recunoașterea sa în calitate de parte vătămată în cadrul cauzei penale de învinuire a lui Ilan Șor.

„În raport cu prezenta cerere, instanța a dispus restituirea cererii pentru a fi conformată cerințelor legii și anume pentru traducerea acesteia în limba de stat”, anunță sursa citată.

Potrivit PA, următoarele ședințe vor avea loc pe 26 octombrie, ora 15:30 și 28 octombrie, ora 11:30.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: