„Dacă ați ști ce-i promitea Plahotniuc lui Kozak în acest cabinet…” Mesajul lui Dodon pentru Plahotniuc și autoritățile din SUA
Full Article 2 minutes read

„Dacă ați ști ce-i promitea Plahotniuc lui Kozak în acest cabinet…” Mesajul lui Dodon pentru Plahotniuc și autoritățile din SUA

Președintele Igor Dodon susține că Vladimir Plahotniuc ar presa justiția din Republica Moldova, pentru că orice decizie luată de judecători i-ar micșora șansele de a rămâne în SUA. În cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 12 iunie, șeful statului a adresat un mesaj autorităților de la Washington, în care a dat de înțeles că Plahotniuc ar fi semnat unele angajamente secrete cu Dmitri Kozak, fostul viceprim-ministru al Rusiei.

„În cabinetul acesta, la începutul lui iunie anul trecut, stătea Plahotniuc, Kozak, eu. Și dacă ați ști voi ce promitea Plahotniuc lui Kozak în acest cabinet…Și diferența este că eu nu am „apucăturile” să înscriu oamenii. Dar poate altcineva a înscris, domnule Plahotniuc, sunteți sigur? Și dacă ați vedea ce promitea și ce semna, dar toate acestea sunt undeva”, a menționat Dodon.

Igor Dodon s-a referit și la procesul de judecată din SUA al lui Vladimir Plahotniuc.

„Mi-este interesantă poziția americanilor. La voi stă unul căruia îi asigurați protecție, nu vreți să îl dați moldovenilor și el încă vă dă în judecată. Și argumente în cererea aceea că el aici apăra Occidentul de ruși, de tacurile rusești, de Kozak. dar voi sigur știți ce documente a transmis rușilor, ce angajamente și-a luat? (…) Sau voi îl țineți acolo ca să îl folosiți împotriva lui Dodon la alegerile prezidențiale? Care este scopul, stimați parteneri?”, s-a adresat Dodon autorităților de la Washington.

Amintim că, ieri, fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a contestat într-o instanță americană decizia secretarului de stat Mike Pompeo prin care a fost declarat, în luna ianuarie, neeligibil pentru obținerea de viză în Statele Unite.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: